Menu

FAQs

Hoe vergelijk je Perfect World met andere merken?

Onze producten zijn gemaakt met ingrediënten die je actieve gezondheidsvoordelen bieden, niet met ingrediënten die ‘minder slecht voor je’ zijn. Ze bevatten geen toegevoegde suikers, weinig natuurlijke suikers en zijn gezoet met natuurlijke zoetstoffen. Ons ijs bevat per gram minder calorieën dan andere merken. IJs bevat lucht, dus kijk altijd naar de voedingswaarde per gram en niet per milliliter, dat vertelt niet het hele verhaal. Zie de vergelijking hieronder.

Ons bedrijf maakt alleen plantaardige producten. Er is een aantal plantaardige alternatieven op de markt, en de grote meerderheid wordt gemaakt door fabrikanten die ook niet-plantaardige producten maken.

Wat zijn jullie producten ‘vrij van’?

Ons ijs is glutenvrij, tarwevrij, sojavrij, en plantaardig (en dus ook lactose-, ei- en zuivelvrij). We gebruiken geen enkel dierlijk product. Al onze productiesessies worden in een laboratorium getest op onze ‘vrij van’ eigenschappen.

Wat zijn gezondheids- en voedingswaardeclaims, en waarom zou ik ze geloven?

Je ziet overal om je heen claims over eten en de meeste zijn niet gereguleerd. De term ‘super-food’ is bijvoorbeeld al jaren verboden in de EU, maar toch gebruiken nog veel bedrijven het regelmatig. Het is verboden om de simpele reden dat het geen betekenis heeft. Geen enkel eten is ‘super’ in zijn eentje – je zou altijd moeten streven naar een gebalanceerd en gevarieerd gezond dieet. Voedsel dat gezond is bevat elementen met een specifieke voedingswaarde, en die hebben weer hun waarde voor je gezondheid. Gezondheidsclaims zouden duidelijk, begrijpelijk en wetenschappelijk gecertificeerd moeten zijn. Al onze gezondheids- en voedingswaardeclaims komen uit het EU Register of Claims, en die kun je hier vinden:

http://ec.europa.eu/food/safety/labelling_nutrition/claims/register/public/?event=register.home


Het ziet ernaar uit dat jullie ijs vol koolhydraten zit, is jullie ijs geschikt voor low-carb diets?

Ja, dat zijn ze! Voor koolhydraten tellende diëten zoals het Atkins dieet moeten de koolhydraten uit polyolen afgetrokken worden van het totaal aantal koolhydraten. De EU wetgeving staat ons niet toe om deze netto (of beschikbare) koolhydraten te vermelden. Ons ijs heeft ongeveer 2,5 gram beschikbare koolhydraten per 100ml (twee bollen). Daarvan is ongeveer 1,8 gram zetmeel en 0,7 gram natuurlijke suikers, dat hangt een beetje van het recept af. Kijk op de individuele pagina’s voor specifieke informatie.

Waar komen de vezels vandaan?

Oplosbare glucovezels is de technische naam voor vloeibare maisvezel. Je lichaam verdraagt oplosbare glucovezels twee keer zo gemakkelijk als inuline, de voedingsvezel die je vaak tegenkomt in ijs. Ons ijs is ‘rijk aan voedingsvezels’, volgens de regels van de EU. De ADH aan voedingsvezels voor volwassenen is 30 gram per dag.

Gebruiken jullie palmolie?

We gebruiken geen palmolie, of palmoliederivaten, en niemand zou dat moeten doen.

Wat zijn mono en digliceriden van vetzuren (MDGs)?

Onze MDGs komen uit zonnebloemolie. MDGs zijn een emulgator, en helpen ervoor zorgen dat het water en de vetten zich niet van elkaar scheiden. Sommige mensen geloven dat MDGs transvetten zijn, maar dat is niet het geval. MDGs bevatten misschien een bepaald niveau transvet, alle vetten bevatten rond de 1% transvet. De MDGs zijn 0,1 tot 0,3% van je ijs, en het transvet daar weer een fractie van.

Kunnen honden jullie ijs eten?

Nee. Honden kunnen veel dingen eten die geschikt zijn voor mensen of andere dieren. Honden kunnen geen xylitol verdragen, dus voer je trouwe viervoeter alsjeblieft geen producten met xylitol. Hier is een link met advies over honden en xylitol - https://dogzine.nl/nl/nieuwsar...

Zijn polyolen natuurlijke zoetstoffen?

Polyolen zijn natuurlijke suikers die je kunt vinden in fruit en groente. Xylitol wordt zelfs aangemaakt door je lichaam – tussen 5 en 15 gram per dag. Polyolen zijn schakels van vijf koolstofmoleculen (suikers zijn schakels van zes). Voor commercieel gebruik wordt xylitol gemaakt uit xylan, met behulp van hydrogenatie. Het resultaat is precies dezelfde xylitol als die uit natuurlijke processen. Erythritol komt uit de fermentatie van suikers (net zoals alcohol, maar het is geen alcohol!).

De waarschuwing ‘buitensporig gebruik kan een laxerend effect hebben’ is een wettelijke verplichting voor alle producten die uit meer dan 10% uit polyolen bestaat. De kans hierop vindt plaats als het niet geabsorbeerd de maag passeert. We hebben onze recepten aangepast om dit te voorkomen door A) minder xylitol te gebruiken dan de aangegeven dosis waarbij dit op kan treden. Hiervoor hebben we een Japanse studie naar de ‘niet-effectieve’ dosis xylitol gevolgd om ons xylitol niveau te bepalen. Gebaseerd op deze studie, kan een gemiddelde Europese vrouw een hele beker Perfect World Ice Cream eten zonder dat het risico optreedt. B) door erythritol te gebruiken, die in tegenstelling tot andere polyolen wordt omgezet in de stofwisseling door de nieren, en daarmee niet hetzelfde effect heeft als andere polyolen.

Is jullie ijs geschikt voor diabetici?

Europese regelgeving schrijft voor dat eten niet ‘diabetes vriendelijk’ genoemd mag worden, en een verpakking geen diabetes vermelding mag hebben. Het is geen strenge regel, maar wij hebben ervoor gekozen om de aanbeveling op te volgen. We krijgen vaak de vraag of ons ijs geschikt is voor diabetici, maar daar kunnen we geen medisch advies over geven. We kunnen verwijzen naar het feit dat we geen toegevoegde suikers gebruiken en dat ons ijs een laag gehalte natuurlijke suikers bevat. Als je ze bij elkaar optelt is het minder dan één theelepel per hele beker. Deze suikers komen uit de kokosmelk, noten en andere natuurlijke ingrediënten. We hebben veel blije T1 en T2 diabetici als klanten die ons vaak schrijven. Als je twijfelt, vraag het aan je dokter.

Hoe krijgen jullie het voor elkaar om ‘rijk aan 12 vitamines en mineralen’ te zijn?

We versterken onze producten met deze vitamines en mineralen, net zoals sommige producenten van ontbijtgranen en gezonde drankjes dat doen. We willen graag dat onze producten zo gezond mogelijk zijn en dus hebben we een aantal vitamines en mineralen gekozen die veel mensen onvoldoende binnen krijgen. We hebben bijvoorbeeld een plantaardige D toegevoegd voor onze veganistische vrienden, in plaats van de populaire versie die van schapenwol is gemaakt.